Вітаю Вас у своєму блозі! Буду рада, якщо матеріали блогу стануть Вам у нагоді! Змінюємо освіту та світ на краще! Geography is too important to be left to geographers! Я-Ірина Балжі, працюю у ЗЗСО І-ІІІ ступенів с-ща Керменчик Старомлинівської сільської ради Волноваського району Донецької області.

Будь у русі, не зупиняйся,твори,пізнавай світ!

вівторок, 23 листопада 2021 р.

Поширення корисних копалин у світі. Ресурсозабезпеченість_Матеріали до уроку.



Географія 9 клас Урок ______  Дата________

Тема уроку: Поширення корисних копалин у світі. Ресурсозабезпеченість

          1. пригадаємо 6 клас -   Уривок 

Уривок з кінофільму «Аватар». Питання  до учнів. це за фільм? 


 Про які події ідеться у фільмі? (за сюжетною лінією до середини 22 століття природні ресурси Землі вже практично повністю вичерпані людиною. Корпорація RDA проводить видобуток рідкісних корисних копалин – анобтаніума на Пандорі (супутник планети Поліфем, яка була колонізована людьми і знаходиться в зоряній системі Альфа Центавра, віддалена від Землі на відстань 4, 5 світлових років).  Між місцевими жителями та людьми розпочалась війна за володіння мінеральними ресурсами.

На жаль, сутність такий подій не така вже й фантастична.

Події останніх років у світі мають дуже значне «забарвлення» енергетичними питаннями. Пригадаймо показове російське призупинення поставок газу до Європи взимку, унаслідок чого планувалося створити негативний імідж України як країни-транзитера палива. Згадаймо трагічні події в Кувейті, в Іраку, одним з питань яких була нафта. Західну Азію навіть називають  регіоном "пороху і нафти"-Чому?

Всі мінеральні ресурси, будучи вичерпними та невідновними ресурсами, на даному етапі розвитку цивілізації відіграють надзвичайно важливу роль. 






Немає коментарів:

Дописати коментар